Chceš sa so spolužiakmi pozrieť na pár dní do Bruselu a navštíviť jeho najzaujímavejšie miesta? Je to jednoduché. Zapoj sa do súťaže Oravská raketa 2020. Pocestujú až 3 tímy (spolu 9 študentov) z oravských stredných škôl. Podstatou súťaže je aktívne skvalitnenie okolia alebo život komunity.
 

Prihlásiť sa môžete s niečím, čomu sa už dlhšie venujete alebo sa rozhodnete urobiť niečo nové práve teraz. Môže to byť čokoľvek. Podstatné je, aby ste riešili nejaký problém alebo prispeli k zlepšeniu života okolo vás.
 

Zdroj foto: Archív Karin Šprlákovej

"Minulý rok sme sa súťaže zúčastnili aj my a vyhrali sme. Vďaka súťaži sme navštívili nádhernú krajinu - Írsko, konkrétne Dublin. Boli sme v Googli, Facebooku. O tom aké to bolo skvelé, si myslím, že vám ani nemusíme hovoriť. Trinity College je jedná zo svetových univerzít a my sme ju mohli navštíviť. Je tam obrovská knižnica, v ktorej sme sa cítili ako v rozprávke. Boli sme aj na Slovenskom veľvyslanectve v Írsku. Spoznali sme množstvo zaujímavých ľudí aj miest," popísala svoje dojmy jedna z víťaziek tímu Karin Šprláková.

Za občianským združením Oravská raketa stojí päť oravských podnikateľov, ktorých cieľom je okrem iného podporovať tvorivosť a kritické myslenie študentov.

Do súťaže sa môžu zapojiť trojčlenné tímy. Nie je potrebné, aby boli všetci traja študenti z jednej triedy, ani z jedného ročníka, no musia byť z jednej školy. Prvou podmienkou je prihlásiť sa cez registračný formulárnajneskôr do 01.12.2019. Všetky inštrukcie a dôležité dátumy sú uvedené na webovej stránke Oravskej rakety.
 

"Stačilo mať nápad, zrealizovať ho a naozaj sa to vyplatilo. Do súťaže sme išli s tým, že ak sa nám aj nepodarí vyhrať, stále budeme v pluse. Vytvorili sme predsa niečo, z čoho máme veľkú radosť. Počas súťaže mal každý tím svojho mentora, ktorý mu pomáhal zdokonaľovať svoj plán. My sme vytvorili stránku ZistiViac.sk, kde sa snažíme prezentovať úspešných ľudí z Oravy a prostredníctvom nich motivovať mladých ľudí. A to isté chcem povedať aj vám. Ak ste študenti strednej školy a máte nápad, zapojte sa do súťaže. Možno práve vám sa zadarí a ani nebudete vedieť ako a budete v Bruseli!," povzbudzuje Karin.


Mohlo by vás zaujímať

Najväčšia databáza starostlivo vyberaných zážitkov na Orave