K desiatemu jubileu prídu festivalu zablahoželať slovenské legendy Peter Lipa, Milan Lasica či Ján Berky Mrenica ale aj zahraniční umelci.
 

Peter Lipa s Milanom Lasicom vystúpia na festivale Oravajazz v piatok 4. októbra 2019. Počas prvého festivalového dňa sa predstaví aj huslista Ján Berky Mrenica so svojou formáciou Gypsy jazz. Špeciálnym hosťom Berkyho Mrenicu bude český fenomenálny muzikant Jiří Stivín. Tento uznávaný multi-intštrumentalista, skladateľ, kapelník a hudobný pedagóg sám o sebe rád vyhlasuje, že dokáže zahrať na čomkoľvek, do čoho sa dá fúkať... Má blízko ku klasickej hudbe, ale aj rocku, jazzu a folku.

Otvárací koncert v piatok bude patriť zoskupeniu Hanka G NYC Quartet, ktorého hlavnou predstaviteľkou je slovenská speváčka, žijúca v USA Hanka Gregušová. Hanka so sebou prinesie z USA aj vynikajúcich umelcov - bubeníka Taru Alexander a kontrabasista Michael Bowie.
 


Sobotný program otvorí výherca súťaže Jazz START UP 2019 duo DUŠKA - Ági Kazai a Štefan Uhriňák. Po nich sa predstavia ďalšie slovenské - svetové legendy. Juraj Burian, Juraj Griglák a Johan Svensson. Všetci traja patria medzi hudobnícku špičku nie len na Slovensku ale aj v zahraničí.

Záver festivalu bude patriť bluesu. Spojenie prešovského funk-jazzového saxofonistu Mária "Gapa" Garberu (IMT Smile) s bluesovým gitaristom a spevákom Romanom Mečiarom z Bojníc v kapele Gapa & Mečiar Blues Connection sa ukázalo ako neobyčajne šťastné. Kapelu založili pred ôsmimi rokmi a odohrali už spolu množstvo klubových či festivalových show koncertov nielen na Slovensku. Ich špeciálnym hosťom na Oravajazz festivale bude bluesman a hráč na ústnu harmoniku Erich "Boboš" Procházka.

Viac informácii nájdete na webovej stránke festivalu.


Mohlo by vás zaujímať

Najväčšia databáza starostlivo vyberaných zážitkov na Orave